Praekala rukkipaneeringus ja marinaadis

Väikeses rukkijahupaneeringus maitseb praetud värske kala lihtsalt imeliselt! Kui korraga ära süüa ei jaksa, valmista peale marinaad ning järgmisel päeval ootab ees täiesti uus maitseelamus.

Valmistamine

  1. Puhasta kalad ja pese need seejärel veel üle. Kuivata köögipaberiga.
  2. Sega jahu soola-pipraga, veereta kalu jahus ja prae pannil võis või õlis mõlemalt poolt krõbedaks. Pigista kohe kalale sidrunist mahla peale ja naudi!

Nipid ja soovitused

Kui kalu jääb järele, keeda neile peale marinaad.

  1. Marinaadi valmistamiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa viilutatud porgand ja mõne minuti pärast õhukesed sibularattad. Lisa ka sool, suhkur, pipar, vürts ja loorber.
  2. Keeda umbes 5 minutit või kuni porgandirattad on enam-vähem pehmed. Sega hulka äädikas.
  3. Lao kalad sibula ja porgandiratastega kihiti kaanega suletavasse anumasse ja kalla peale kuum marinaad.
  4. Lase jahtuda, kata kaanega ja hoia järgmise päevani külmas. Külmast võttes on kala mõnusas kerges tarrendis.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Marinaad
1 L – Vesi
1 tk – Sibul
1 tk – Porgand
2 tl – Sool
1 tl – Suhkur
1 tk – Loorberileht
3 tk – Vürtsiterad
2 tk – Must terapipar
2 spl – Äädikas
Põhikoostisosad
1 kg – Ahvenafilee
1 spl – Meresool
1 tl – Jämedalt jahvatatud valge pipar
2 dl – Rukkijahu
1 spl – Või
1 tk – Sidrun