Tillipestoga ahjukala

Kiirelt saad argiõhtul tervislikku rooga valmistada külmutatud kalast. Tillipesto annab koos juustuga mõnusat maitset ja lisab kalale kaunist rohelist värvi. Serveeri kartulipudru, riisi või aurutatud köögiviljadega.

Valmistamine

  1. Vajadusel sulata fileed ning lao õli või võiga määritud ahjuvormi. Maitsesta soolaga.
  2. Surista kokku pesto ja määri kaladele.
  3. Puista peale veel väheke riivjuustu ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 15–20 minutit. Paku kõrvale värsket salatit.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
600 g – Merluus
1 g – Meresool
Tillipesto
1 tk – Till värske
100 g – Tugevamaitseline juust
1 dl – Mandlilaastud
1 spl – Rapsiõli
2 spl – Vesi
0.25 tl – Sool
1 g – Must pipar
Peale raputamiseks
3 spl – Riivjuust