Rabarberiga küpsetatud lõhefilee

Põnev kooslus kalast ja rabarberist pakub uudse maitseelamuse. Valmistada saab seda rooga nii ahjus kui grillil. Rabarberikoguse osas tasub järgida oma sisetunnet.

Valmistamine

  1. Maitsesta kalafilee soolaga, raputa peale hakitud tilli ja tõsta fooliumile.
  2. Haki rabarberid hästi väikesteks kuubikuteks ja kata nendega kala. Lao peale õhukesed võiviilud.
  3. Küpseta 200-kraadises ahjus lahtiselt 20 minutit või grillil umbes 10 minutit.
  4. Kalla peale vein, sule foolium ja küpseta veel 5 minutit.
  5. Kastmeks sega hapukoor, majonees, peeneks hakitud marineeritud kurk ja till. Serveeri kala kõrvale.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
800 g – Lõhefilee
3 tk – Rabarber
1 g – Sool
1 spl – Till värske
50 g – Või
1 dl – Valge vein
Kaste
0.50 dl – Hapukoor
0.75 dl – Majonees mädarõikaga
1 tk – Marineeritud kurk
1 spl – Till värske