Ploomikorvid martsipaniga

Kiirel hoidistamisajal kipub koogiküpsetuseks aega nappima. Imelihtne ja samas väga maitsev martsipaniga ploomikook on kiire aja abimees, kui on vaja vähese vaevaga peaaegu täiuslik tulemus saavutada. Kooki võid teha nii suuremas vormis kui väikeste korvikestena.

Valmistamine

  1. Rulli pärmilehttainas vormile sobivaks. Võid kasutada näiteks muffinivormi või siis madalama servaga koogivorme.
  2. Riivi külm martsipan ning pane tainapõhjale. Sinna peale laota kividest puhastatud ploomipoolikud, lõikepool allpool.
  3. Sulata või, sega suhkru ja tükeldatud pähklitega ning puista ploomidele.
  4. Küpseta 200kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni ploomid on küpsed ja koogi ääred kuldpruunid.

Nipid ja soovitused

Juurde sobib pallike külma vanillijäätist või vanillikaste.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Pärmi- lehttaigen
200 g – Martsipan
300 g – Ploom
1 dl – Muscovado suhkur tume
50 g – Või
50 g – Pähklite segu