Ahjuroog kanatiibadest, peedist ja sibulast

Kuna punapeet puhastab väga tõhusalt organismi kahjulikest jääkainetest, siis tasub seda süüa värskelt erinevates salatites, küpsetatult suppides ja ahjuroogades. Lisaks peedile ja sibulale võid vormi pista ka porgandit, kartulit ja tšillit.

Valmistamine

  1. Koori peedid ja sibulad, lõika sektoriteks.
  2. Sega omavahel mesi, kalakaste, sojakaste ja laimist pressitud mahl. Riivi juurde ingver (3 cm jupp) ja küüslauk (3 küünt).
  3. Tõsta köögiviljad koos kanatiibadega vormi, vala kaste peale ja sega läbi.
  4. Tõsta seejärel kanatiivad kõige peale, raputa neile pipart ja näpuotsatäis soola.
  5. Küpseta 220 kraadises ahjus 40 minutit, aeg-ajalt rooga segades ja kanatiibu pöörates.

Nipid ja soovitused

Tiivad võid asendada ka poolkoibadega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Peet
500 g – Sibul
1 kg – Broileritiib
3 spl – Mesi
100 ml – Tai kalakaste
1 spl – Sojakaste
1 tk – Laim
1 tk – Küüslauk
1 tk – Ingver
1 g – Must pipar
1 g – Sool