Soojad apelsinised panniploomid jäätise ja krõbeda kaerahelbe-pähklipuruga

Kui koogid ja hoidised on tehtud ning ploome on endiselt küllaga, siis valmista magustoit, mille tarbeks on ploome vaja vaid mõned minutid pannil küpsetada.

Valmistamine

Krõbe pähklipuru:

  1. Rösti kaerahelbeid ja pähkleid kuumal kuival pannil, kuni need hakkavad kergelt pruunistuma.
  2. Lisa suhkur ja või ning pruunista pidevalt segades edasi. Kui segu on krõbe ja kuldpruun, siis vala see taldrikule jahtuma.

Panniploomid:

  1. Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid.
  2. Riivi apelsinilt koor.
  3. Kuumuta pannil õli ja või.
  4. Lisa ploomipoolikud ja pruunista minutike. Lisa ka apelsinist pressitud mahl, koor, mesi ja aniis.
  5. Lase keema tõusta ning kuumuta veel minuti jagu.
  6. Serveeri jäätise ja kaerahelbepuruga.

Nipid ja soovitused

Kaerahelbepuru võib asendada ka krõbeda müsli või kaerahelbeküpsiste puruga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Krõbe pähklipuru
200 ml – Kaerahelbed
100 ml – Metspähkel
2 spl – Fariinsuhkur
1 spl – Või
Panniploomid
10 tk – Ploom
1 tk – Apelsin
2 spl – Mesi
2 spl – Või
2 spl – Õli
1 tk – Tähtaniis
1 tk – Vanillijäätis