Marjamarinaadis kalkuni- või broileriliha pannikartulitega

Marjamarinaadis võid kasutada kõikvõimalikke iseloomuga marju, mis lihale maitset annavad. Lisaks tillile võib marinaadi lisada mustasõstralehti. Marjad toonivad liha veidi sinakaks, kuid sellest ei tasu heituda – maitse on suurepärane!

Valmistamine

Marjamarinaad:

  1. Tambi kintsuliha õhemaks.
  2. Vajuta marjad kausis klaasipõhjaga katki. Lisa mesi, õli, hakitud tillivarred ja -lehed, sool ning pipar. Sega korralikult läbi ja mätsi lihatükid kausis marinaadiga kokku.
  3. Jäta ööpäevaks külma maitsestuma.
  4. Küpseta grillil või ahjus.

Pannikartulid seentega:

  1. Kuna selles roas on vaja keedetud kartuleid, siis sobivad hästi ka need kartulid, mis on mõnest toidukorrast üle jäänud. Kasuta kindlasti keedetud ja täielikult jahtunud kartuleid, nii saavad need ilusad krõbedad.
  2. Poolita kartulid ja šampinjonid.
  3. Aja pannil õli korralikult kuumaks. Lao seened ja kartulid, lõikepind allpool, pannile ning küpseta krõbedaks.
  4. Lisa ka pressitud küüslauk (2 küünt) ning sega. Maitsesta soola, pipra ja suveaia ürtidega.

Nipid ja soovitused

Kalkuniliha asemel sobib ka broileriliha.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Marjamarinaad
600 g – Kalkunikintsuliha
250 ml – Mustsõstrad külmutatud
6 spl – Õli
1 spl – Mesi
1 spl – Till värske
1 tl – Sool
0.50 tl – Must pipar
Pannikartulid seentega
600 g – Kartul
200 g – Šampinjonid
1 tk – Küüslauk
1 spl – Maitseroheline
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 spl – Õli