Ahjujäätis

Magustoit, mille võlu peitub kuuma ja külma kontrastis. Kui sul ei ole kuumakindlaid kausikesi, lao vahvli asemel ahjuplaadile tordipõhjast või keeksist lõigatud kettad, millele tõsta marjad ja jäätis ning kata munavalgevahuga. Nii võid valmistada ka terve tordi, kuid siis võiks külalisi olla nõnda palju, et nad jaksavad koogi kohe ära süüa.

Valmistamine

  1. Pudista vahvel tükkideks ja pane kuumakindla nõu põhja (serveerimiseks võid terava tipu kõrvale panna).
  2. Laota peale marjad.
  3. Tõsta tihke jäätisepall keskele ja kata munavahuga, nii et jäätis on korralikult kaetud.
  4. Küpseta 240kraadisel temperatuuril umbes 5 minutit.
  5. Serveeri värskete marjadega.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Koonusvahvel
1 dl – Külmutatud marjasegu
250 ml – Vanillijäätis
1 tk – Muna
3 spl – Suhkur
1 spl – Sidrunimahl kontsentraat