Suitsulõheomlett

Kui õhtusöögist jääb üle suitsu- või ahjulõhet, saab selle järgmisel hommikul mõnusa ja tavapärasest veidi rikkalikuma hommikusöögi sees ära kasutada.

Valmistamine

  1. Eemalda luud ja rebi kalaliha suurteks tükkideks.
  2. Pane väikesesse kaussi munad, hapukoor, sool ja pipar ning klopi kergelt lahti, aga mitte päris ühtlaseks.
  3. Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul ja 2 hakitud küüslauguküünt. Kuumuta paar minutit, seejärel tõsta sibul ja küüslauk munasegu hulka.
  4. Puhasta pann, lisa tilk õli ja kalla pannile munasegu. Lase umbes 30 sekundit hüübida, seejärel tõmba pannilabidaga omletti äärtest keskosa suunas, nii et tahenenud osa koguneks keskele ja vedel munasegu valguks tekkinud auku. Korda seda kümme korda, kuni vedelat muna omleti peal peaaegu enam polegi.
  5. Puista omletile ühtlane kiht 1 peotäis hakitud tilli ja lõhetükid. Kata kaanega ja lase paar minutit veel küpseda. Tõsta taldrikule ja lisa soovi korral värsket rohelist sibulat.

Nipid ja soovitused

Serveeri värske rohelise sibulaga.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
3 tk – Muna
3 g – Sool
3 g – Must pipar
1 g – Õli
2 spl – Hapukoor
1 tk – Küüslauk
150 g – Kuumsuitsulõhe
1 tk – Šalottsibul
1 tk – Till värske