Sidrunimaitselised kanatiivad fetadipiga

Lähis-Ida maitsetest inspireeritud kanatiivad on kergelt magusad.

Valmistamine

  1. Riivi sidruni koor ja pressi mahl, haki kaks küüslaugu küünt.

  2. Sega kokku kõik marinaadi koostisained, välja arvatud mesi. Lisa kanatiivad ja sega hoolega. Marineeri tiibu vähemalt 30 minutit. Paremaks maitsestumiseks hoia neid aga köögikilega kaetult paar tundi või isegi üle öö külmkapis.

  3. Grilli keskmisel kuumusel või küpseta 220 kraadises ahjus küpsetuspannile asetatud restil mõlemalt poolt umbes 15 minutit. Pintselda vedela meega ja küpseta veel 10 minutit.

  4. Tee valmis kaste. Püreesta feta koos jogurti, poole sidruni mahla, õli ja ühe hakitud küüslauguga blenderis või saumikseri abil ühtlaseks massiks. Lisa must pipar ja hakitud ürdid ning sega. Serveerimisel vala peale pisut õli ja tšillihelbeid. Paku koos kanatiibadega.

Nipid ja soovitused

Võid valmistada neid nii grillil kui ka ahjus. Fetajuustuga dipikastet kasuta siin tugeva maitse tõttu mõõdukalt.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
12 tk – Broileritiib
1 tk – Sidrun
1 tk – Küüslauk
1 tl – Kuivatatud tüümian
0.50 tl – Vürtsköömen jahvatatud
1 tl – Sool
1 tl – Paprika jahvatatud
1 g – Must pipar
2 spl – Oliiviõli
1 spl – Mesi
Kaste
100 g – Feta juust
1 dl – Maitsestamata jogurt
0.50 tk – Sidrun
0.75 dl – Oliiviõli
1 spl – Petersell värske
1 g – Tšillihelbed