Tummine läätsesupp

Kiirelt valmiv, tervislik ja rahakotisõbralik roog, mis hiilgab kiudaine-, valgu- ja rauarikkusega.

Valmistamine

  1. Koori ning riivi kaks küüslaugu küünt ja 2 cm ingveri jupp. Koori porgand ja lõika seibideks. Riivi ka laimikoort ja pressi laimist mahl.

  2. Kuumuta poti põhjas õlis küüslauku, ingverit ja porgandit. Sega kiirelt hulka karripasta. Lisa pestud läätsed ja sega. Kalla peale kuum puljong, riivitud laimikoor ja pressitud laimimahl.

  3. Keeda, kuni läätsed on pehmed, umbes 10 minutit. Viimistle maitse vajadusel veel soolaga. Serveerimisel puista peale seesamiseemneid.

Nipid ja soovitused

Kui supp on liiga paksuks keenud, lisa vett juurde. Soovi korral püreesta. Sobib hästi sügavkülmutada ka portsjonitena, et tööle kergeks lõunaks kaasa võtta.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Küüslauk
1 tk – Ingver
1 tk – Porgand
2 spl – Oliiviõli
1 tl – Karripasta punane
2 dl – Punased läätsed
7 dl – Köögiviljapuljong
1 tk – Laim
1 g – Seesamiseemned
1 g – Sool