Sealihavokk rabarberi ja munanuudlitega

Rabarberi, tšilli ja ingveriga marineeritud liha muudab hiinapärase vokiroa väga põnevaks ja maitsvaks.

Valmistamine

  1. Tükelda rabarber, küüslauk (3 küünt), tšilli koos seemnetega ja kooritud ingver (3 cm) ning purusta köögikombainis koos suhkru ja sojakastmega ühtlaseks püreeks.
  2. Lõika seafilee ribadeks, sega marinaadiga ja lase 1–2 tundi maitsestuda.
  3. Keeda munanuudleid mõni minut ja nõruta enamus keeduvedelikust ära (1 dl jäta alles).
  4. Pruunista marinaadist puhastatud liharibad kuumal vokkpannil õlis ja tõsta ootele.
  5. Tõsta pannile ribadeks lõigatud porru (5 cm) ja paprika ning hakitud tšilli ja pruunista minuti jagu. Lisa keedetud munanuudlid, liharibad ja marinaad ning kuumuta kõik koos läbi. Vajadusel lisa pisut nuudlite keeduvett.
  6. Pigista roale laimist mahla peale ning puista vokiroog üle seesamiseemnete ja soovi korral ka hakitud koriandriga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
600 g – Seavälisfilee
300 g – Munanuudlid
1 tk – Punane paprika
1 tk – Porrulauk
1 tk – Tšillipipar värske
3 spl – Õli
1 tk – Laim
1 tk – Koriander värske
Rabarberimarinaad
400 g – Rabarber
1 tk – Küüslauk
1 tk – Tšillipipar värske
1 tk – Ingver
4 spl – Pruun suhkur
3 spl – Sojakaste