Lihtne kulebjaaka

Kulebjaakat on eriti lihtne küpsetada valmis leht- või pärmitainast. Kes ei ole kalasõber, võib pirukat valmistada hoopis meelepärase lihaga.

Valmistamine

  1. Haki sibul ja hauta võis pehmeks.
  2. Laota tainas lauale ning vajaduse korral rulli õhemaks. Aseta ühele tainapoolele tükeldatud suitsukala, siis keedetud riis, keedetud muna hakitult ning kõige peale võis hautatud sibul ja värske till. Kata täidis teise tainapoolega ning suru ääred kahvliga kinni või rulli need sissepoole.
  3. Määri pirukas pealt munaga. Torka tainasse mõned augud, et õhk küpsemisel välja pääseks. Küpseta 200-kraadises ahjus ligi 25 minutit, kuni tainas on pealt kuldne ja krõbe.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Lehttaigen
300 g – Külmsuitsulõhe
150 g – Pikateraline riis
2 tk – Muna
1 tk – Sibul
40 g – Või
4 spl – Till värske