Šokolaadikook

Pehmet tofut köögikombainis purustades on võimalik teha ise toorjuustulaadset tofut, millest on suurepärane valmistada omamoodi juustukook. Selles retseptis ei sisaldu jahu- ega piimatooteid, mistõttu on kook laktoosi- ja gluteenivaba, samuti üsna rasvavaene.

Valmistamine

  1. Sulata šokolaad ja lase natuke jahtuda.
  2. Purusta pehme tofut köögikombainis või saumikseriga nii kaua, kuni tekib toorjuustulaadne tihke mass. Mikserda juurde šokolaad, munad ja suhkur. Sega juurde ka pähklid.
  3. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 20 cm suurusesse vormi. Küpseta 180-kraadisel temperatuuril 35 minutit. Lase jahtuda ning tõsta siis vähemalt kolmeks tunniks külma tahenema.

KoostisosadPortsjonid:7 portsjonit

Põhikoostisosad
300 g – Pehme tofu
100 g – Tume šokolaad
2 tk – Muna
1 dl – Muscovado suhkur tume
2 spl – Soolatud mandel
2 spl – Kreeka pähkel