Baklažaanivorm juustu ja tomatiga

Baklažaanivorm juustu ja tomatiga.

Valmistamine

  1. Lõika baklažaan pikkupidi umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Raputa peale veidi soola ja jäta vähemalt 20 minutiks seisma. Kuivata sool köögirätikuga ära. Kuumuta pannil korralik kogus oliiviõli ja prae baklažaaniribasid mõlemalt poolt 4–5 minutit. Tõsta kõrvale köögirätikule nõrguma ja raputa peale soola-pipart.
  2. Laota ahjuvormi põhja paras kogus eelnevalt valmis keedetud tomatikastet. Sinna peale tõsta baklažaaniviilud nii, et põhi on kaetud. Kata 1/4 koguse tomatikastmega ja laota peale 1/3 viilutatud mozzarella‘st. Korda seda ─ baklažaan-tomatikaste-mozzarella viilud ─ kolm korda. Võid ka vahekihtide vahele riivitud parmesani puistata, kuid jäta kindlasti kõige pealmise kihi tarvis üks korralik peotäis alles. Viimasele tomatikastme kihile puista basiilikulehti. Kata vorm värskelt riivitud parmesaniga ja aseta umbes pooleks tunniks 200-kraadisesse ahju.
  3. Enne serveerimist lase veidi jahtuda ja taheneda. Serveeri kas iseseisva roana või praekõrvaseks liha juurde.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Baklažaan
1 dl – Oliiviõli
500 ml – Tomatikaste
250 g – Mozzarella juust
75 g – Parmesan
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 spl – Basiilik värske