Kohev kohupiimakook rummi-rosinavahuga

Koogi teevad eriliseks soolamandline põhi, kohev ja kerge sidrunine sisu ning rummist purjakil rosinavaht. Koheva juustukoogilaadse kohupiimakoogi valmistamiseks vahusta munavalged kindlasti tugevaks vahuks ja sega siis ettevaatlikult täidise sisse.

Valmistamine

  1. Purusta mandlid ning näpi koos jahu, suhkru ja külma või tükikestega puruks. Lisa 1 munakollane, sõtku läbi ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Kuna tainas on kleepuv, siis puista sellele pool peotäit jahu ning vajuta jahuste kätega tainas vormi põhja ja natuke ka äärtele. Tõsta sügavkülma.
  2. Võta kaks kaussi. Eralda kolme muna kollased valgetest. Lisa munakollaste kaussi kohupiim, jogurt, jahu, suhkur, sidrunikoor ja 1 spl mahla. Vahusta 4 munavalget soolaga tugevaks vahuks. Mikserda samade visplitega läbi ka teise kausi sisu. Vala juurde munavalgevaht ning sega ettevaatlikult läbi. Taina sisse võib jääda vahutükikesi. Vala täidis põhjale ning küpseta 165-kraadises ahjus 1 tund. Jäta avatud uksega ahju tunniks ajaks jahtuma. Lase koogil täielikult jahtuda ning tõsta siis kuni serveerimiseni külma.
  3. Vala rumm rosinatele ja jäta mõneks tunniks seisma (võid rosinad juba eelmisel päeval likku panna). Püreesta saumikseriga, nii et tulemus oleks veidi tükiline. Vahusta koor ning sega juurde rosinapüree. Määri kreemi koogi äärtele. Koogi peale tõsta vahutupsukesed, mille keskele võid panna põhja valmistamisest üle jäänud mandleid või rosinaid.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhi
75 g – Või
100 g – Soolatud mandel
125 ml – Nisujahu
1 dl – Suhkur
1 tk – Muna
Täidis
400 g – Kohupiim vanilli
200 g – Kreeka jogurt
1 dl – Suhkur
1 spl – Nisujahu
1 tk – Sidrun
3 tk – Muna
Rummi-rosinavaht
200 ml – Vahukoor
125 g – Rosinad
100 ml – Tume rumm