Kamavahu-šokolaaditort mustikatega

Kamavahu-šokolaaditort mustikatega.

Valmistamine

  1. Klopi munad lahti ning lisa omavahel segatud kuivained. Lisa ka piim ja sulatatud või ning sega tainaks. Vala tainas lahtikäivasse 20–22 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Eemalda põhi vormist ning jäta jahtuma. Lõika pealt ära kumer pind ning järelejäänud osa veel kaheks. Pealmine kumer osa haki peeneks.
  2. Vahusta koor. Sega juurde kohupiim, suhkur ja kamajahu.
  3. Kama ja šokolaad sobivad omavahel ideaalselt. Kui lisada natuke värskeid mustikaid ja likööri, on tulemus veelgi nauditavam. Sulata šokolaad ja lase jahtuda. Lisa hapukoor ning mikserda segu läbi (mikseriga tekib kõige paremini segunenud kreem).
  4. Immuta põhja alumist kihti vaheldumisi piima ja likööriga. Kata poole šokolaadi-hapukoorekreemiga, selle peale laota 100 ml marju ning pool kamavahust. Tõsta peale järgmine kiht, mida immuta jälle piima ja likööriga. Vala peale ülejäänud kamavaht (jäta natuke alles külgedele määrimiseks) ning selle peale laota koogipuru. Pintselda õrnalt ka viimast koogipurukihti piima ja likööriga. Vala peale ülejäänud šokolaadikreem. Enne serveerimist kata küljed kamavahuga ning laota peale mustikad.

Nipid ja soovitused

Mustikad võib asendada muude marjadega, mustikalikööri koorelikööriga ja tumeda šokolaadi valgega. Kõige mugavam on kooki kihtidesse laduda samasse vormi, milles põhi on küpsetatud. Nii saab põhjad tihedalt kreemi vastu suruda, ilma et see vahelt välja valguks.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Täidis II ja kate
300 g – Tume šokolaad
6 spl – Hapukoor
300 ml – Mustikad
Immutamiseks
70 ml – Mustika liköör
100 ml – Piim
Täidis I
200 ml – Vahukoor
400 g – Kohupiim vanilli
50 ml – Suhkur
2 spl – Kamajahu
100 ml – Mustikad
Põhi
3 tk – Muna
500 ml – Nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
100 ml – Suhkur
100 g – Või
4 spl – Kakaopulber
100 ml – Piim