Banaanimaitselised ricottapontšikud

Banaanimaitselised ricottapontšikud.

Valmistamine

  1. Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Lisa munavahule juurde ricotta, sega ning lisa siis jahu. Tainas peab olema piisavalt paks (selline, et ei vaju kausis laiali). Vajadusel lisa jahu.
  2. Kuumuta kastrulis õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema.
  3. Vormi kahe teelusika abil võimalikult ühtlased ja tilkadeta pallid ning küpseta kuuma õli sees mõlemalt poolt kuldpruuniks. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga õlist välja ja aseta majapidamispaberile nõrguma. Serveerimisel puista peale ohtralt tuhksuhkrut.

Nipid ja soovitused

Pontsikute valmistamiseks saab ka teisi maitsestatud ricottapastasid kasutada.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
250 g – Ricotta banaanimaitseline
2 tk – Muna
2 spl – Suhkur
7 spl – Nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
1 g – Sool
0.50 L – Õli