Vürtsikad pardikoivad

Teravas pepperoni-marinaadis küpsenud pardikoivad saavad marinaadile omaselt veidi magusa, hapuka ja vürtsika iseloomu.

Valmistamine

  1. Tõsta pann tulele, pardikoivad kuumale pannile ja lase liigsel rasval eralduda. Kui nahapool on kuldne ja krõbe, siis pruunista koibi ka teiselt poolt. Raputa peale soola.
  2. Tõsta koivad potti ja pane nende vahele pepperoni-kaunad. Lisa hakitud tšilli, viilutatud 15 cm jupp porrut ja noaseljaga lamedaks vajutatud 2 küüslauguküünt. Vala potti nii palju pepperoni marinaadi, et koivad on vedelikuga peaaegu kaetud.
  3. Küpseta kaane all 180-kraadises ahjus üks tund ja 15 minutit. Tõsta kaas potilt ja küpseta veel 15 minutit, et koibade nahapind pruunistuks.

Nipid ja soovitused

Pannile jäänud pardirasvas võib näiteks kartuleid, porgandeid või peeti praadida.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
550 g – Pardikoivad
100 g – Marineeritud pepperoni
1 tk – Tšillipipar värske
1 tk – Porrulauk
1 tk – Küüslauk
1 g – Sool