Kookose-jogurtitarretis marjadega

Kookospiim koos marjade ja jogurtiga lisab põnevat maitset, tervisesõbralikuks magustajaks on agaavisiirup.

Valmistamine

  1. Ava kookospiimapurk altpoolt ja vala ära läbipaistev vedelik. Vahusta kookospiima tahket osa, kuni tekib vahukoorelaadne mass. Sega hulka jogurt, agaavisiirup ja vanilliekstrakt.
  2. Sega želatiin 4 sl veega ja lase mõni minut paisuda. Aseta želatiininõu kuuma veega täidetud kaussi ja lase sulada. Jahuta mõni minut (kuum želatiin võib ajada kooresegu tükki!) ja vala seejärel ühtlase nirena kookose-jogurtivahu hulka, samal ajal hoolega segades. Lisa banaanitükid ja marjad ning sega veel kord läbi.
  3. Vala 1,5 liitrisesse madalamasse vormi ja lase vähemalt 5 tundi, aga parem üle öö taheneda. Eemalda tardunud magustoit vormist õrnalt noaga mööda äärt tõmmates, seejärel keera vorm tugeva raputusega alusele kummuli – just nagu kummutaks sülti vormist välja.

Nipid ja soovitused

Kasutada võib kõiki meelepäraseid marju või pehmemaid puuvilju ja kookospiim olgu külm.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
4 dl – Kookospiim
400 g – Kreeka jogurt
1 dl – Agaavi siirup
1 tl – Vanilliekstrakt
2 spl – Zelatiin
1 tk – Banaan
100 g – Mustikad
100 g – Vaarikad külmutatud