Kalapihvid tšillistel salatiampsudel

Lihtne külmutatud kala vajab toetuseks muid toiduaineid. Sõltuvalt pihvide suurusest sobib see kooslus eraldi roana või suupistena.

Valmistamine

  1. Haki sibul ja ingver (umbes 2 cm) ning kuumuta pannil väheses õlis kergelt läbi. Seejärel aseta nende peale võimalikult kuivad kalafileed ja kuumuta mõõdukas kuumuses küpseks. Jahuta ning sega hästi läbi. Maitsesta soola-pipraga ning sega juurde muna, katki surutud keedetud kartulid ja hakitud roheline sibul. Vormi pätsikesteks ning küpseta õliga piserdatult 200-kraadises ahjus ligi 20 minutit ehk kuni pätsid on küpsed ja omandanud ilusa värvuse.
  2. Võta kauss ning sega peeneks hakitud tšilli kurgikuubikute ja hakitud rohelise sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta salatilehele kalapihv ning serveeri seda salati ja tšillikastmega.

KoostisosadPortsjonid:9 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Sibul
1 tk – Ingver
350 g – Mintaifilee külmutatud
1 tk – Muna
2 tk – Kartul
2 tk – Roheline sibul
4 spl – Oliiviõli
0.50 tk – Tšillipipar värske
0.50 tk – Kurk
9 spl – Magushapu kaste
2 tk – Lehtsalat