Peedi-brownie

Sügava värviga tummine küpsetis, kus peet ja šokolaad moodustavad mõnusa maitseduo. Kindlasti tasub järele proovida. Brownie’le omaselt jääb küpsetis seest kergelt nätskeks.

Valmistamine

  1. Purusta saumikseriga või kannmikseris ahjupeet (või keedetud peet), mida peaks olema umbes 400 grammi. Haki šokolaad väiksemateks tükkideks. Sulata potis madalal kuumusel või ja puista sinna hakitud šokolaad. Lase šokolaadil võis sulada. Võid poti ka tulelt ära tõsta ja šokolaadi või jääksoojusesse sulama jätta. Sega või-šokolaadisegu sisse purustatud peet ja vanillisuhkur.
  2. Löö suurde kaussi lahti munad ja lisa suhkur. Vahusta mikseriga paari minutit. Kalla munasegu sisse peedi-šokolaadisegu. Sega ettevaatlikult alt üles tõstes. Puista juurde kakaopulber ja rukkijahu. Sega õrnalt läbi. Kalla segu võitatud vormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 25–30 minutit.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
3 tk – Peet
100 g – Või
200 g – Tume šokolaad
2 dl – Pruun suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
3 tk – Muna
2 spl – Kakaopulber
100 g – Rukkijahu