Tom kha lõhega

Kui soovid nii taipärast toitu kui kala, siis see supp on mõlemat – ja väga maitsval moel. Teravad maitseelamused on garanteeritud, kui lisad supiportsjonile ka punaseid tšillirõngaid.

Valmistamine

  1. Lase riis väikeses potis külma veega keema ning jäta 15 minutiks hauduma.

  2. Lase vesi supipotis keema, lahusta selles puljongipulber ning lisa kookospiim, poolitatud seened, kooritus ja tükeldatud ingver ning sidrunhein, värskelt pressitud laimimahl, pruun suhkur ja kalakaste.

  3. Kui supp on keema tõusnud, keera kuumus madalamaks. Pane terve lõhefilee supi sisse ja hauta 10 minutit. Seejärel tõsta kala taldrikule, eralda keskmise suurusega tükkideks ja tõsta kõrvale.

  4. Lisa supile paksoi lehed ja varred ning hauta 1 minut, kuni varred on õrnalt krõmpsud. Lisa keedetud riis ja keera kuumus täiesti maha. Lase supil 10 minutit kuumal pliidil tõmmata. Jaga supp taldrikutesse. Tõsta keskele lõhetükid, tšillirõngad, rohelised ürdilehed ja söö kohe.

Nipid ja soovitused

Mahedama supi nautija võib tšillist loobuda.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 dl – Pikateraline riis
1 L – Vesi
1 tl – Puljongipulber
250 ml – Kookospiim
200 g – Šampinjonid
100 g – Ingver
1 tk – Sidrunhein
1 tk – Laim
1 spl – Pruun suhkur
2 tl – Tai kalakaste
400 g – Lõhefilee
1 tk – Paksoi
1 tk – Tšillipipar värske
1 spl – Koriander värske
1 spl – Basiilik värske