Tai krevetisupp tom yum goong

Menukas Tai supp, millel on võrratu vürtsikas maitse, tugevdab väidetavalt immuunsüsteemi ja aitab tõrjuda külmetust.

Valmistamine

  1. Kuumuta potis puljong, lisa tükeldatud sidrunhein ja kaffirlaimi lehed ning keeda umbes 5 minutit. Seejärel pane juurde 3 küüslauguküünt, peeneks hakitud tšilli, 1 tl riivitud kalganijuurt, pisut laimimahla ja seened. Keeda veel umbes 5 minutit. Lisa nüüd krevetid ja soovi korral kirsstomatid.
  2. Lase keema tõusta, kuid ole ettevaatlik, et suppi üle ei keeda (krevetid muutuvad kummiks). Toored krevetid peavad omandama roosaka välimuse. Kasutades keedetud krevette, lisa need päris lõpus. Vähenda kuumust, lisa kalakaste. Kontrolli maitseid, vajadusel pane veel kalakastet (kui supp on vähesoolane), suhkrut vm. Liiga haput maitset hajuta tiba suhkruga, soolasust tilgakese laimimahlaga. Liigset teravust võid pehmendada kookospiimaga.
  3. Puista peale värsket koriandrit, tõsta iga kausi juurde laimisektor, serveeri kohe.

Nipid ja soovitused

Soovi korral lisa kirsstomateid, Tai Nam Prik Pao tšillikastet, pruuni suhkrut või kookospiima. Kui sidrunheina ei õnnestu saada, asenda paari sidruniviiluga. Kalganijuure võid asendada ingveriga. Parim jääb tooreste hiidkrevettidega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
700 ml – Kanapuljong
1 tk – Sidrunhein
1 tl – Kalganijuur
3 tk – Kaffirlaimi leht
200 g – Krevetid kooritud
2 spl – Tai kalakaste
2 tk – Tšillipipar värske
1 tk – Küüslauk
100 g – Šampinjonid
1 spl – Koriander värske
1 tl – Laimimahl