Piparkoogipõhjal pohla-jogurtikook

Külluslik pohla-jogurtivahekihiga kook on meeldiv kerge maiuspala.

Valmistamine

  1. Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale.
  2. Paisuta želatiin veega. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, sega hulka jogurt, kama ja pohlad. Sulata želatiin vaiksel kuumusel. Vahusta koor. Nirista sulatatud želatiin toorjuustu-jogurtisegu hulka ning lõpuks lisa ettevaatlikult segades ka vahustatud koor.
  3. Kalla segu vormi küpsisepuru peale ja pane umbes 4 tunniks külmikusse.
  4. Valmis kook tõsta serveerimisalusele. Määri peale pohlamoos ning soovi korral kaunista vahukoorega.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhi
200 g – Piparkook
50 g – Või
Täidis
500 g – Maitsestamata jogurt
200 g – Toorjuust maitsestamata
2 dl – Vahukoor
100 g – Pohl külmutatud
3 dl – Kamajahu
100 g – Suhkur
1 spl – Vanillisuhkur
7 tl – Zelatiin
Kate
200 g – Pohlamoos