Viigimarja-martsipanitrühvlid

Patuselt maitsvad trühvlid, milles krõmpsuv viigimari on esmalt Vana Tallinna liköörilt maitsebuketi saanud, siis martsipani mandlisesse ümbrisesse pakitud ning lõpuks tumeda šokolaadi täidlase väliskihiga viimistletud. Kas ei ole tõeline pühademaius! Selliseid trühvleid kinkides võid kindel olla, et kingisaaja mõtleb sinu peale tänutundes nii mõnedki korrad.

Valmistamine

  1. Leota viigimarju Vana Tallinna likööris.
  2. Lõika martsipanimassist umbes viigimarjasuurused tükid ning tuhksuhkrut jahuna kasutades rulli tainarulliga õhukeseks. Iga tüki keskele aseta viigimari ning voldi kõik ääred ja otsad kokku.
  3. Haki šokolaad ja sulata veevannis. Lisa tükike võid.
  4. Kasta kõik martsipani volditud viigimarjad sulašokolaadi ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud alusele jahedasse tahenema.

Nipid ja soovitused

Kaunista soovi korral näiteks tükikese kuivatatud viigimarja või muu meelepärase kaunistusega. Viigimarjade asemel võid kasutada ka kuivatatud aprikoose, ploome, datleid.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
100 g – Kuivatatud viigimari
100 ml – Vana Tallinn
100 g – Martsipan
200 g – Tume šokolaad
1 tl – Või