Linaseemnejahuga šokolaadimuffinid

Linaseemnejahuga šokolaadimuffinid.

Valmistamine

  1. Sega omavahel jahu, linaseemnejahu, küpsetuspulber ja kakaopulber. Sulata või ning sega hapukoorega. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega munavahu hulka vaheldumisi kolmes jaos hapukoore- ja võisegu ning kuivained. Lisa rosinad, mida on enne 30 minutit vees leotatud ja seejärel nõrutatud. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa ka see tainasse. Sega ühtlaseks, kuid nii õrnalt, et munavalgevaht kokku ei vajuks.
  2. Kalla tainas muffinipanni asetatud pabervormide sisse nii, et 2/3 vormist on tainast täis. Küpseta 180–200-kraadises ahjus ligi 20 minutit. Küpsust kontrolli tikuga.
  3. Glasuuri jaoks sega omavahel püreestatud küps avokaado, tuhksuhkur ja toorjuust. Aseta jahtunud muffini peale glasuurist mütsike, soovi korral kaunista värskete või sügavkülmutatud marjadega.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Muna
100 g – Pruun suhkur
2 spl – Kakaopulber
1 tl – Küpsetuspulber
1 dl – Rosinad
100 g – Tume šokolaad
50 g – Või
150 g – Hapukoor
100 g – Nisujahu
50 g – Linaseemnejahu
Kate
1 tk – Avokaado
50 g – Tuhksuhkur
50 g – Toorjuust