Kadakamarjane õlles hautatud veis

Õlles hautatud ja kadakamarjadega maitsestatud veiseliha on maitselt tummine, magus ja täidlane. Kõige parema tulemuse annab noore lihaveise hõrk kondiga liha, kuid võib kasutada ka kondita tükke. Mõnus sügistormiroog, mis sobib hästi maitseküllase punaveini või siis hoopis tumeda õllega.

Valmistamine

  1. Kalla malmpoti põhja õli ja pruunista veiseliha igast küljest. Tõsta liha potist välja, vähenda kuumust ning hauta samas õlis keskmisel kuumusel hakitud sibul ja 3 küüslauguküünt.
  2. Lisa tükeldatud porgand ja seller ning pruunistatud veiseliha. Kalla peale õlu, lisa kõik maitseained ja puljong ning pane kaane all 170‒180-kraadisesse ahju vähemalt paariks tunniks küpsema. Paku röstitud aedviljade või kartulipudruga.

Nipid ja soovitused

Soovi korral võid asendada veiseliha ka lamba- või hoopis ulukilihaga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Veiseliha kondiga
2 tk – Porgand
2 tk – Varsseller
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
3 tk – Loorberileht
2 spl – Tomatikaste
0.50 L – Õlu Guinness
200 ml – Veisepuljong
2 spl – Tüümian värske
1 tk – Tšillipipar värske
8 tk – Kadakamarjad
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tl – Mahe sinep
1 spl – Õli