Kõrvitsapüreesupp juustuküpsistega

Supi kõrvale sobivad hästi juustuküpsised.

Valmistamine

  1. Tükelda kõrvits, porgand, kartul, sibul, 2-3 küüslauguküünt ning pane potti. Kalla peale vesi, et köögiviljad oleksid kaetud ning keeda tasasel tulel pehmeks. Tõsta pott tulelt, lisa sulatatud juust ning püreesta saumikseriga. Maitsesta supp muskaadi, soola ja pipraga ning kuumuta läbi. Serveerimisel lisa röstitud kõrvitsaseemneid ning tüümiani.
  2. Rulli sulanud taigen jahusel laual õhemaks. Lõika taigen väikesteks ristkülikuteks, raputa peale riivjuust ning tõsta ahjuplaadile. Küpseta 200°C juures ( ~ 20 minutit) kuni küpsised on pealt kaunilt kuldkollased.

Nipid ja soovitused

Kui suppi sai liialt palju, võib seda ka sügavkülmutada.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Supp
1 kg – Kõrvits
2 tk – Porgand
3 tk – Kartul
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
1 tk – Sulatatud juust
3 spl – Röstitud kõrvitsaseemned
1 spl – Tüümian värske
Küpsised
500 g – Pärmi- lehttaigen
300 g – Riivjuust