Bataadi-kanahautis

See roog on pärit Ameerika lõunaosariikidest, kus bataat on väga levinud igapäevane köögivili. Lisandiks sobib keedetud riis.

Valmistamine

  1. Tükelda kanafilee kuubikuteks ja pruunista kastruli põhjas õlis. Sega valge vein, sool, pipar, kaneel ja suhkur ning vala kanale.
  2. Koori õunad, lõika sektoriteks ja pane potti. Hauta kaane all madalal kuumusel 25 minutit.
  3. Keeda koorega bataadid eraldi potis pehmeks, koori ja tükelda. Lisa roale, sega ja hauta veel 5 minutit.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 g – Sool
0.25 tl – Kaneel jahvatatud
1 g – Must pipar
0.50 dl – Valge vein
1 tl – Pruun suhkur
2 spl – Õli
2 tk – Bataat
600 g – Broilerifilee
2 tk – Õun