Väga šokolaadine kook

Ilma jahuta, samas rikkalikult šokolaadi sisaldav kook on mahlane, maitsev ja kohev. Sobib hästi ka neile, kes gluteenitalumatuse tõttu küpsetistega maiustada ei saa. Oivaline kohvilauakook, mis muudab ka tavalise päeva eriliseks.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 160–170 kraadini. Määri 24–26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ning kata põhi küpsetuspaberiga. Sulata vesivannil šokolaad koos või ja Vana Tallinna likööriga. Sega, kuni moodustub ühtlane läikiv segu.
  2. Lisa munadele suhkur, vanillsuhkur ja sool ning mikserda segu umbes 10 minutit, kuni see on kahekordne. Kalla munamassist kolmandik šokolaadisegusse. Sega, lisa teine kolmandik munavahust ja seejärel ka viimane kolmandik.
  3. Kalla tainas koogivormi ning aseta see ahjupannile, kuhu kalla keev vesi. Vesi peaks ulatuma umbes poole koogivormi kõrguseni. Küpseta eelkuumutatud ahjus 40–45 minutit.
  4. Tõsta küpsenud kook jahutusrestile, lase toatemperatuurini jahtuda ning seejärel pane vähemalt 12 tunniks külmkappi. Pool tundi enne serveerimist tõsta kook toatemperatuurile. Enne laualeandmist puista peale tuhksuhkrut ning kaunista vaarikate või maasikatega

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
200 g – Piimašokolaad
200 g – Tume šokolaad
200 g – Või
2 spl – Vana Tallinn
8 tk – Muna
0.50 dl – Suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
1 g – Sool
4 spl – Vaarikad külmutatud
1 spl – Tuhksuhkur