Valge šokolaadi – pohlatort

Valge šokolaadi – pohlatort.

Valmistamine

  1. Vahusta munad suhkruga. Sega kuivained omavahel ning lisa siis vaheldumisi sulatatud rasvaine ja piimaga munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi.
  2. Küpseta ahju allosas 175°C juures ~30 minutit. Lõika jahtunud põhi pooleks.
  3. Purusta saumikseriga veidi sulanud pohlad. Sulata šokolaad vesivannis ja sega kohupiimaga, lisa suhkruga vahustatud koor ja purustatud pohlad.
  4. Niisuta põhja alumine pool õunamahlaga, määri peal pool täidise kogusest. Niisuta teise poole lõikepind mahlaga ja aseta alumisele osale. Niisuta mahlaga pealmine pind ja määri peale ülejäänud täidis. Lase tordil vähemalt 2 tundi jahedas seista. Enne serveerimist kaunista pohladega

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Immutamiseks
2 dl – Õunamahl
Täidis
3 dl – Pohl külmutatud
100 g – Valge šokolaad
2 dl – Vahukoor
200 g – Kohupiimapasta
0.50 dl – Suhkur
Põhikoostisosad
3 tk – Muna
1.50 dl – Suhkur
75 g – Või
1 dl – Piim
2.50 dl – Nisujahu
1.50 tl – Küpsetuspulber
1 tl – Vanillisuhkur
1 tl – Kaneel jahvatatud
0.50 tl – Ingver
0.50 tl – Jahvatatud kardemon
Kaunistamiseks
1 dl – Pohl külmutatud