Hapukapsaborš lihapallidega

Hapukapsaborš lihapallidega on suurepärane lõunasöök kogu perele.

Valmistamine

LIHAPALLID

  1. Lihapallide valmistamiseks maitsesta hakkliha soola, pipra, sinepi, mee ja maitseaineseguga ning sega tainaks.
  2. Veereta käte vahel väiksed pallikesed ja tõsta külma.

PÕHIROOG

  1. Tükelda porgand ja peet väiksteks tükkideks. Viiluta sibul ja haki 2 küüslauguküünt.
  2. Kuumuta poti põhjas õli ning pruunista porgandit, sibulat, küüslauku ja odrakruupe mõni minut. Lisa ka peet ja hapukapsas ning äädikas, et peet säilitaks kirka värvi. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale keev vesi ning jäta kaane alla tasasele tulele hauduma.
  3. Kui köögiviljad on pehmeks podisenud, lisa supile lihapallid ja hakitud till. Lase supil uuesti keema tõusta, lisa vajaduse korral maitseaineid ning jäta siis supp kaane alla järelkuumusele podisema, kuni lihapallid on valmis.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Lihapallid
1 tl – Sinep kange
1 tl – Mesi
1 tl – Garam masala maitseainesegu
1 g – Must pipar
500 g – Kodune hakkliha
1 g – Sool
Põhikoostisosad
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 dl – Odrakruubid
350 g – Peet
1 tk – Till värske
1 g – Õli
1 tk – Sibul
1 spl – Äädikas
1 tk – Küüslauk
250 g – Hapukapsas porgandiga
125 g – Porgand
1.20 L – Vesi