Mustika-pohla brüleevormid

Magusatest mustikatest ja hapukatest pohladest saab maitserikka kastme, mis klapib hästi maheda kreemi, magusate küpsiste ja krõbeda suhkrukattega.

Valmistamine

  1. Pane mustikad ja pohlad kastrulisse. Lisa suhkur ja kuumuta 5 minutit, kuni marjad on pehmed. Maitsesta kaneeliga.
  2. Sega maisitärklis veega ja lisa segades marjadele. Kuumuta, kuni saad kisselli.
  3. Purusta küpsised ja kata saadud puruga neli portsjonivormi põhja, tõsta peale marjakissell.
  4. Sega kokku toorjuust, jogurt ja vanillisuhkur. Tõsta marjadele. Pane vähemalt 30 minutiks külma.
  5. Raputa peale Demerara suhkur ja kuumuta põletiga või 1–2 ahjus grillrežiimil grilli all, kuni suhkur on sulanud.

Nipid ja soovitused

Selle vormi võid varem valmis teha ning kuni suhkru põletamiseni külmkappi ootama jätta.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
150 g – Kreeka jogurt
100 g – Mustikad
50 g – Suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
200 g – Toorjuust maitsestamata
1 tl – Maisitärklis
1 tl – Vesi
4 spl – Demerara suhkur
75 g – Pohl külmutatud
1 tl – Kaneel jahvatatud
4 tk – Digestive küpsised