Mustika-pohla brüleevormid

Magusatest mustikatest ja hapukatest pohladest saab maitserikka kastme, mis klapib hästi maheda kreemi, magusate küpsiste ja krõbeda suhkrukattega.

Valmistamine

  1. Pane mustikad ja pohlad kastrulisse. Lisa suhkur ja kuumuta 5 minutit, kuni marjad on pehmed. Maitsesta kaneeliga.
  2. Sega maisitärklis veega ja lisa segades marjadele. Kuumuta, kuni saad kisselli.
  3. Purusta küpsised ja kata saadud puruga neli portsjonivormi põhja, tõsta peale marjakissell.
  4. Sega kokku toorjuust, jogurt ja vanillisuhkur. Tõsta marjadele. Pane vähemalt 30 minutiks külma.
  5. Raputa peale Demerara suhkur ja kuumuta põletiga või 1–2 ahjus grillrežiimil grilli all, kuni suhkur on sulanud.

Nipid ja soovitused

Selle vormi võid varem valmis teha ning kuni suhkru põletamiseni külmkappi ootama jätta.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
100 g – Mustikad
75 g – Pohl külmutatud
50 g – Suhkur
1 tl – Kaneel jahvatatud
1 tl – Maisitärklis
1 tl – Vesi
200 g – Toorjuust maitsestamata
150 g – Kreeka jogurt
1 tl – Vanillisuhkur
4 tk – Digestive küpsised
4 spl – Demerara suhkur