Heeringasalat sibulate ja õuntega

Heeringat peaks aeg-ajalt ikka sööma, sest selles on kasulikke rasvhappeid. Kui vana hea hapukoorega kooslus on tüütuks muutunud, tasub proovida heeringat paremaks muuta mõnel muul viisil. Koos marineeritud sibula ja hapuka õunaga saab mõnusalt krõmpsuva salati, mida musta leivaga süüa.

Valmistamine

  1. Lõika sibul õhukesteks viiludeks. Lase äädikal keema tõusta, lisa siis suhkur ja eemalda tulelt. Vala lahus sibulaviiludele ja lase 10 minutit jahtuda.
  2. Lõika heeringas suupärasteks tükkideks ja viiluta õun. Lisa kõik ained pisut jahtunud sibulamassile ja sega läbi. Et salat ei jääks kuiv, lisa pisut õli, eriti kui segad hulka ka keedukartulid. Jahvata peale pipart ja serveeri.

Nipid ja soovitused

Kui soovid veidi toekamat kõhutäidet, lisa ka hakitud keedukartulit.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3 tk – Punane sibul
1.50 dl – Punase veini äädikas
1 spl – Suhkur
2 tk – Õun
240 g – Heeringafilee marineeritud
2 spl – Õli
3 tk – Kartul
1 g – Must pipar