Grillitud ananass maasikasalsa ja kookosvahuga

Grillitud ananass maasikasalsa ja kookosvahuga.

Valmistamine

  1. Koori ananass ja lõika sektoriteks, eemaldades viiludelt noaga ka kõvem sisuosa. Sega kokku suhkur ja kaneel ning puista ananassiviiludele. Sega ettevaatlikult ja lase u 30 minutit maitsestuda.
  2. Lõika maasikad sektoriteks, piserda need laimimahlaga ja sega siirupiga. Pane kuni serveerimiseni külmkappi.
  3. Ava kookospiimapurk alumiselt küljelt ja vala läbipaistev vedelik pealt ära. Vahusta kookoskoore tahkem osa, maitsesta see siirupiga ja lisa näpuotsatäis riivitud laimikoort.
  4. Grilli ananassiviile keskmiselt kuumal grillil umbes 1 minut igalt küljelt. Serveerimiseks võid torgata igasse viilu grilltiku. Paku grillananassi koos maasikasalsa ja kookosvahuga. Kastmeks nirista peale marinaadivedelikku.

Nipid ja soovitused

Kookospiim olgu külm ja selle asemel võid kasutada ka harilikku vanillijäätist.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Maasikasalsa
1 spl – Agaavi siirup
100 g – Maasikad värsked
0.25 tk – Laim
Põhikoostisosad
1 tk – Ananass
0.50 tl – Kaneel jahvatatud
2 spl – Muscovado suhkur tume
Kookosvaht
2 spl – Agaavi siirup
400 ml – Santa Maria Kookospiim