Kihiline heeringa-rukkileivasalat

Valmista salat suurde kaussi või väikestesse klaasidesse või veinipokaalidesse. Lao salat valmis eelmisel õhtul, et kihid saaksid maitsestuda. Siia sobib soolaheeringas, aga ka marineeritud heeringas.

Valmistamine

  1. Tükelda leib (4 viilu) hästi väikesteks kuubikuteks, rösti neid pannil võis ja lase jahtuda. Lao pooled klaaside põhja. Tükelda heeringas ja pane leivakihile. Sega kokku kastmeained ja laota väheke kastet heeringale peale. Lisa uuesti õhuke leivakiht.
  2. Tükelda sibul, tomatid ja kurgid, laota klaasidesse. Vahele pane hakitud tilli ja murulauku. Peale vala ülejäänud kaste, torka noaga põhjani, et kaste saaks ka allapoole valguda. Tõsta vähemalt tunniks külma. Kaunista poolitatud vutimunade ja tilli-murulauguga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 spl – Või
100 g – Heeringafilee marineeritud
100 g – Kurk
8 tk – Tomat
1 tk – Punane sibul
1 tk – Must seemneleib viil
1 g – Till värske
6 tk – Vutimunad
Kaste
2 dl – Maitsestamata jogurt
2 dl – Mädarõikakaste