Juurviljasupp apelsini ja laimiga

Kerget suppi saab kerge südamega süüa ka enne rannahooaega.

Valmistamine

  1. Koori juurviljad ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibulad. Purusta 1 küüslauguküüs.
  2. Kuumuta kastruli põhjas õli, pane köögiviljad potti ja kuumuta 2–3 minutit. Lisa tomatipüree ja puljong ning kuumuta keemiseni. Lisa kuivatatud pune, alanda kuumust ja hauta 20–25 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
  3. Lisa palsamiäädikas, apelsini mahl ja riivitud koor. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga. Serveeri hakitud peterselliga.

Nipid ja soovitused

Soovi korral võib siia lisada muidki juurvilju ja kartuleid.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
300 g – Porgand
300 g – Bataat
300 g – Juurseller
200 g – Pastinaak
2 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
2 spl – Õli
2 L – Köögiviljapuljong
1 spl – Tomatipüree
1 tl – Pune kuivatatud
1 spl – Palsamiäädikas
1 tk – Laim
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 spl – Petersell värske
1 tk – Apelsin