Soe baklažaani-kikerhernesalat

Külma sügisõhtusse sobib hästi soe salat. Nii baklažaanid kui ka kirsstomatid maitsevad parimalt sügisel, kui need on eestimaised.

Valmistamine

  1. Viiluta baklažaanid 0,5 cm paksusteks viiludeks. Lõika viilud 3–4 tükiks.
  2. Haki küüslauguküüned (2tk). Nirista õli pannile, lisa ka pooled tšillihelvestest ja soola. Pane pooled baklažaanitükkidest pannile ja kuumuta mõlemalt poolt 2–3 minutit või kuni need on pehmed ja saanud kauni värvi. Lisa ka pooled küüslauguküüned ja sutsuke õli. Kuumuta veel mõni minut, kuni ka küüslauk on pehmenenud. Toimi samuti teise portsu baklažaanidega. Tõsta kõrvale ootele.
  3. Kuumuta ka kikerherned mõni minut segades pannil, kuni need on soojad. Maitsesta soolaga. Poolita kirsstomatid.
  4. Tõsta salatiained kihiti vaagnale: kõige alla pestud ja kuivatatud rukolalehed, seejärel baklažaanitükid, kirsstomatid ja kikerherned. Sega kokku kastmeained ja nirista salatile (värskelt pressitud sidruni mahla).

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Baklažaan
1 tk – Küüslauk
1 tl – Oliiviõli
1 tl – Tšillihelbed kuivatatud
1 g – Sool
3 dl – Kikerherned konserveeritud
400 g – Kirsstomat
100 g – Rukkola
Kaste
1 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 dl – Maitsestamata jogurt