Krevetipasta tomati-basiilikukastmes

Krevettidega pastaroas saad kasutada eelnevalt keedetud krevette, aga gurmeelikult mahlaseid tulemusi saad värskeid hiidkrevette vahetult enne pastaga kokkusobitamist pannil läbi küpsetades.

Valmistamine

  1. Keeda penne-pastat soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna ja tõsta kõrvale. Jäta veidi pastakeeduvett alles.
  2. Kuumuta pannil õli ja pane sinna 2 hakitud küüslauguküünt. Lase õlil maitsestuda ning prae puhastatud krevette mõlemalt poolt mõni minut, kuni need on värvi muutunud. Maitsesta soola ja pipraga. Ära üleküpseta. Tõsta pannilt ära.
  3. Puhasta pann ja kalla sinna vajadusel täiendav kogus õli. Lisa pannile hakitud sibul ja hauta mõni minut. Lisa 1 hakitud küüslauguküüs ja hauta veel paar minutit. Järgmisena lisa pannile purustatud tomatid, peotäis hakitud basiilikut, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, tšillihelbed ja suhkur. Maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi ja lase keema tõusta. Hauta ilma kaaneta kümmekond minutit, kuni kaste pakseneb ja on veidi kokku keenud. Lisa koor ja sega kõik läbi.
  4. Lisa pannile eelnevalt keedetud penne-pasta ja sega läbi. Vajadusel lisa veidi pastakeeduvett. Jaota pasta taldrikute vahel ja säti igale portsjonile mõned krevetid. Puista peale värsket hakitud basiilikut ja serveeri kohe.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Küüslauk
1 tk – Sibul
1 g – Suhkur
1 g – Must pipar
1 spl – Oliiviõli
1 dl – Vahukoor
1 tk – Basiilik värske
400 g – Pasta
300 g – Tiigerkrevetid
400 g – Purustatud tomatid
100 g – Päikesekuivatatud tomatid õlis
1 g – Sool
0.50 tl – Tšillihelbed