Ahjus grillitud seasisefilee

Sellesse rooga pole soola vaja, piisab sojakastme soolakusest.

Valmistamine

  1. Sega marinaadi koostisosad omavahel, haki peeneks 2 tk küüslauguküünt ja vala kilekotti. Aseta liha marinaadi, sulge kott korraliku sõlmega, mudi liha marinaadiga kokku ja lase fileel üleöö külmkapis marineerida. Vahepeal, kui meeles on, pööra lihal külge.
  2. Võta liha tunnike enne grillimist külmkapist tuppa soojenema.
  3. Kuumuta ahi 210 kraadini. Aseta liha küpsetusnõusse, vala samasse ka marinaad. Küpseta ühte külge 15 minutit, aeg-ajalt nirista lusikaga lihale kastet, siis pööra teine külg ja küpseta veel 10–15 minutit – valmis liha peaks seest kergelt roosaks jääma.
  4. Tõsta ahjust, mässi liha fooliumisse ja lase enne söömahakkamist 5–6 minutit “rahuneda”.

Nipid ja soovitused

Valmis fileed võib süüa soojalt, aga külmalt sobib see pidulauale eelroaks.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
700 g – Seasisefilee
Marinaad
1 dl – Oliiviõli
0.50 dl – Sojakaste
2 tl – Tšillihelbed kuivatatud
1 tl – Paprika jahvatatud
1 tk – Küüslauk