Welsh Rarebit ehk juustusai

Selle pika ajalooga roa algupärane nimi oli Welsh rabbit ehk Walesi jänes. Roog ise kujutab aga intensiivse maitsega kuumalt serveeritavat juustusaia.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi grillrežiimil 230 kraadini. Pane 4 saiaviilu ahjuplaadile ja rösti mõlemalt poolt kuldpruuniks. Selleks kulub 30–40 sekundit kummaltki poolt.
  2. Sega kastrulis riivjuust ja õlu. Kuumuta, kuni juust ära sulab. Lisa sinep, sool, harilik ja Cayenne’i pipar ning klopi läbi.
  3. Lõika kõik saiad diagonaalselt pooleks ja lao ahjuvormi. Vala peale juustu-õllesegu, nii et saiad oleks kaetud.
  4. Küpseta grillrežiimil u 2 minutit, kuni juust mullitab. Serveeri kuumalt.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
2 spl – Või
0.50 tl – Sool
0.25 tl – Must pipar
1 g – Cayenne pipar
5 spl – Tume õlu
2 dl – Riivitud Cheddari juust
1 spl – Dijoni sinep
1 tk – Mitmevilja röstsai