Täisterapenned punapeedipestoga

Peedipesto on üks suurepärane kaste – sellega saab maitsestada ahjus küpsetatud maitsvaid bruschettasid ehk krõbesaiu, seda võib määrida kuumadele võileibadele koos juustuga ning segada spagettidega kiireks ja tervislikuks õhtusöögiks. Sellise õhtusöögi valmistad 15 minutiga, kui peet on juba enne ära keedetud.

Valmistamine

  1. Keeda penned rohkes soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks ehk al dente. Samal ajal koori keedetud peet ja 2 küüslauguküünt, tükelda ja pane minilõikurisse või köögikombaini. Püreesta ühtlaseks koos poole koguse õliga.
  2. Lisa pähklid, maitse järgi basiilik ja ülejäänud õli, püreesta ühtlaseks. Sega hulka maitse järgi riivitud juust ja jahvata veskist peale musta pipart, maitsesta soolaga.
  3. Nõruta keedetud penned ja sega hulka pesto. Naudi kohe, kuumalt, serveerides rooga riivitud Parmesani, basiiliku ja pähklitega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
200 g – Keedetud peet
1 tk – Küüslauk
0.50 dl – India pähkel
1 tk – Basiilik värske
1 dl – Oliiviõli
0.50 dl – Parmesan
1 g – Sool
1 g – Must pipar
300 g – Täistera pasta