Vürtsikad rohelised oad küüslauguga

Oad nagu oad ikka, aga sellises vürtsikas koosluses justkui midagi hoopis põnevamat ja särtsakamat. Eelnev kiire blanšeerimine aitab ubades oma värvi ja vormi säilitada.

Valmistamine

  1. Esmalt blanšeeri oad. Selleks pane keema pott rohke veega, aseta keevasse vette oad ja keeda umbes minut. Kurna oad sõelaga.
  2. Kuumuta vokkpannil õli. Voki ubasid keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Tõsta oad pannilt.
  3. Lisa vokkpannile uus kogus õli ning voki tšillipipart (3 tk peeneks hakitud) ja Sichuani pipart kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa küüslauk (3 küünt peeneks hakkitud), ingver (1 cm peeneks hakitud) ja roheline sibul ning voki kiirelt läbi. Lisa rohelised oad, maitsesta soolaga ja kuumuta kõik veel läbi. Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused

Selline roog sobib hästi kas lisandina pearoa kõrvale või ka omaette kergemaks eineks.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Aedoad värske
3 tk – Tšillipipar värske
0.50 tl – Sichuani pipar
1 tk – Küüslauk
1 tk – Ingver
1 spl – Roheline sibul
1 tl – Õli
1 g – Sool