Gazpacho

Gazpacho ehk külm supp

Valmistamine

  1. Viiluta 1 küüslaugu küüs ja haki sibul. Tõsta kaussi, lisa suhkur ja tšillihelbed, kata külma veega ning jäta 1 tunniks seisma. Lõika tomatitel südamik välja, tõsta tomatid eraldi kaussi, kata keeva veega ja lase 30 minutit seista.
  2. Seejärel vala tomatitelt vesi, koori need, lõika väikesteks kuubikuteks ja tõsta suurde kaussi. Lõika ka kurk, sellerivars ja paprika väikesteks kuubikuteks ning lisa tomatitele.
  3. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa 200 ml külma vett. Seejärel nõruta sibula- ja küüslauguviilud, lisa need tomatisegule ja tõsta kauss 1 tunniks külmkappi.
  4. Külmast välja võttes lisa gazpacho’le maitse järgi punase veini äädikat, oliiviõli ja hakitud ürte ning serveeri.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Küüslauk
0.50 tk – Punane sibul
0.50 tl – Suhkur
0.50 tl – Tšillihelbed kuivatatud
250 g – Tomat
0.50 tk – Kurk
0.50 tk – Roheline paprika
0.50 tk – Varsseller
1 g – Punase veini äädikas
1 spl – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Oliiviõli
1 g – Must pipar