Makaronivorm juustu ja lillkapsaga

Makaronivorm juustu ja lillkapsaga

Valmistamine

  1. Tükelda lillkapsas väiksemateks õisikuteks ning keeda vähese soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Tõsta õisikud vahukulbiga keeduveest välja ja jäta ootele.
  2. Jätka samas vees makaronide keetmist. Kui need on parajalt pehmed, nõruta veest, kuid säilita keeduvesi järgmise etapi teostamiseks.
  3. Sega suuremas kausis (mis mahutaks keedetud pasta ja lillkapsa) sulatatud juustu hulka nii palju kapsa ja pasta keeduvett, et kogusest piisaks kapsa ja pasta kokkusegamiseks. Lõpptulemus peab olema hästi niisutatud. Sega hulka riivitud juust ning vala ohtra võiga määritud küpsetusvormi. Tasanda pind. Võid roa sellisena järgmise päevani ootele jätta.
  4. Purusta köögikombainis 2 saiaviilu peeneks hakitud 1 küüslauguküünega ja peotäie peterselliga ühtlaseks. Lisa sulavõi ning sega. Puista see ühtlase kihina vormiroa peale. Küpseta 200 0C ahjus ligi 20 minutiga kaunilt kuldpruuniks.

Nipid ja soovitused

Vali paraja õõnsusega pastasort, mis imaks endasse koorese kastme. Kui leiad roasse helerohelise Romanesco kapsa, siis sünnib eriti hõrk värvidemäng. Rooga on hea eelmisel päeval ette valmistada – maitsed ühtlustuvad üha täiuslikumaks.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Lillkapsas
1 tk – Petersell värske
30 g – Või
1 tk – Sai
500 g – Maccheroncini pasta
400 g – Sulatatud juust
350 g – Juust
1 tk – Küüslauk