Kookosekastmes hautatud lõhepalad

Pikantses Aasia-hõngulises kookosekastmes küpsenud õrnad lõhepalad viivad lihtsalt keele alla! Roa võrratut aroomi tundes kogunevad kööki igas vanuses sööjad.

Valmistamine

  1. Riivi laimide koor ja pressi mahl välja. Haki peeneks sidrunheina sisemine osa ja 3 rohelise sibula vart. Koori 5cm ingverijupp ja lõika õhukesteks viiludeks.
  2. Vala potti kookospiim ning lisa laimi koor ja mahl, hakitud sidrunhein, ingveriviilud, kalakaste, suhkur ja roheline sibul. Kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni ja tõsta tulelt.
  3. Vahepeal patsuta kala paberiga kuivaks, lõika neljaks võrdseks osaks ja tõsta sobiva suurusega ahjuvormi. Jõuad ka seesamiseemned õrnalt kuldseks röstida. Vala kuum kookosekaste kalale ja küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 10–12 minutit.
  4. Puista küps roog üle röstitud seesamiseemnetega ja kaunista roheliste sibulavarte või muu meelepärase rohelisega.

Nipid ja soovitused

Lisandiks sobivad hästi jasmiiniriis ja aurutatud köögiviljad.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 ml – Kookospiim
1 tk – Sidrunhein
1 tk – Ingver
1 spl – Tai kalakaste
1 spl – Suhkur
1 tk – Roheline sibul
800 g – Lõhefilee
1 spl – Seesamiseemned