Müsliruudud jõhvikate ja viigimarjadega

Kodused müslibatoonid on hea vahepala ja sobivad ka hommikueineks neil päevil, kui uksest eriti kiiresti välja tormata tuleb.

Valmistamine

  1. Haki mandlid. Püreesta kergelt hakitud datlid. Sega kokku kõik kuivained ning kuivatatud jõhvikad ja hakitud viigimarjad. Lisa sidrunikoor, datlimass ja kookosõli ning sega kätega korralikult läbi.
  2. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud 20x20 cm suurusesse ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit. Lase jahtuda ja lõika meelepärase suurusega ruudud.

Nipid ja soovitused

Kui datlid-viigimarjad on kõvemat sorti, leota neid enne soojas vees ligi 30 minutit.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
200 g – Datlid
200 g – Kaerahelbed
100 g – Kookoshelbed
50 g – Mandel
100 g – Kuivatatud jõhvikad
1 spl – Sidrun
2 spl – Kookosõli