Grillitud ratatouille’ pasta

Ratatouille on prantsuspärane köögiviljahautis, siinses retseptis on ratatouille grillil valmistatud ja eriti hõrk maitseelamus.

Valmistamine

  1. Viiluta suvikõrvits ja baklažaani pikuti, poolita tomatid. Ka paprika poolita ja puhasta seemnetest. Sibul koori ja viiluta või lõika sektoriteks. Sega kõik 3 sl oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja Provencale’i maitseaineseguga.
  2. Grilli esmalt tomatipoolikud, lõikepind üleval, ja tõsta kaussi jahtuma. Grilli ka ülejäänud köögiviljad ja tükelda suupärasteks tükkideks. Pane küüslauguküüned ja tomatid koos ülejäänud 1 sl õli ja oliividega köögikombaini ja purusta püreeks.
  3. Keeda samal ajal spagetid al dente, nõruta (hoides 1 dl keeduvett alles). Sega tomatipüree spagettidega, lisa ka hakitud basiilik ja kõrvale pandud keeduvedelik. Kuumuta segades veel mõni minut ja jaga 4 taldrikusse, tõsta peale grillitud köögiviljad ja pudista näppude vahel juustu, naudi.

Nipid ja soovitused

Grilli selle põneva pastaroa jaoks köögiviljad kas õues või toas grillpannil. Mõlemal moel saad maitsva tervisliku kõhutäie.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Suvikõrvits
1 tk – Baklažaan
1 tk – Punane paprika
1 tk – Punane sibul
1 tk – Küüslauk
0.50 dl – Oliiviõli
1 g – Sool
1 g – Must pipar
4 spl – Basiilik värske
150 g – Feta juust
250 g – Ploomtomat
1 tl – Prantsuse ürdisegu
1 tk – Rohelised oliivid kivideta
500 g – Täistera spagetid