Kartuli, oa ja kukeseene panniroog

Värskete suviste andidega panniroog on kiire argiõhtusöök, mis ei nõua pikka pliidi ees mässamist. Värskendav vaheldus grilltoidule.

Valmistamine

  1. Keeda kartulid soolakas vees u 15 minutiga pehmeks. Tõsta kartulid välja, keeda samas vees ube 7–8 minutit või jättes need veel natuke krõmpsuks, nõruta.
  2. Kuumuta pannil õli ja või, poolita kartulid ja lisa pannile koos hakitud küüslauguga, maitsesta soola ja pipraga. Prae kartulid u 5 minutiga õrnalt pruuniks. Tõsta pannilt ära ja hoia soojas.
  3. Lõika peekon u 1 cm tükkideks ja pruunista pannil. Lisa tükeldatud oad ja kukeseened, kuumuta 4–5 minutit. Pane kartulid pannile tagasi, maitsesta roog sidrunimahla, soola ja pipraga ning sega läbi. Raputa peale hakitud tilli. Soovi korral serveeri hapukoorega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Kartul
1 spl – Oliiviõli
20 g – Või
2 tk – Küüslauk
70 g – Peekonilõigud
200 g – Aedoad värske
150 g – Kukeseen värske
2 spl – Sidrunimahl kontsentraat
10 g – Till värske
3 g – Sool
3 g – Must pipar